Skyltning med rätt effekt – och ökad försäljning

Kan du skapa uppmärksamhet och highlighta dina produkter på rätt sätt så kommer du med största sannolikhet att få ökad försäljning. Vi vet hur du kan tänka för att skapa effektiva skyltar.

 

Om syftet är att hitta rätt

Vill man hjälpa sina kunder att orientera sig eller att hitta rätt är det viktigaste att vara tydlig. Detta är saker man kan tänka på:

 • Om en skylt sitter för lågt kan den vara svår att se. Se till att sätta skyltarna så att de inte är dolda.
 • Se till att ha lagom stora skyltar och text så att man klart och tydligt ser vad som står (man behöver ofta större än man tror).
 • Använd ett tydligt typsnitt. Om man använder färger se till att ha tydlig kontrast mellan text och bakgrunden.
 • Ha ett gemensamt utseende på alla informationsskyltar för att vidare orientering med andra skyltar blir lättare då.

Några som är duktiga på att vara tydliga är exempelvis Media Markts.

Om syftet är att dra till sig uppmärksamhet

 • Använd gärna bilder så att man direkt förstår vilken vara det gäller. Bilder säljer ofta bättre än text.
 • Använd gärna starka och tydliga färger.
 • Välj placering som drar till sig uppmärksamhet.
 • Kreativa och roliga skyltar med udda former skapar nyfikenhet.
 • Se till att inte ha för mycket andra skyltar i närheten. Ju mer lugnt det är runtomkring desto bättre.

 

Om syftet är att skapa igenkänning och brand awareness

Vill du skapa en känsla för varumärket? Några som är duktiga på att skapa igenkänning är ofta restauranger.

Detta är saker man kan tänka på:

 • Kom ihåg att det är minst lika viktigt att använda skyltning för att skapa igenkänning som för att skapa uppmärksamhet.
 • Ju tydligare varumärket är desto lättare kommer det att vara att göra tydlig branding.
 • Tänk helhet redan från början.
 • Använd gärna olika typer av skyltar för att få dynamik.

 

Ett exempel på några som är duktiga på att skapa igenkänning med hjälp av skyltar är Joe & the juice.

 

Hör gärna av er till oss om ni vill rådfråga oss om något. Vi hjälper er gärna från idé till beräkningar! Ring oss så hjälps vi åt att hitta en lösning som passar er! Tel: 08 – 448 44 50  mailbox@inntech.se

Checklista för din butiksexponeringEn butik är en konkurrensutsatt miljö. På Inntech ser vi till att intrycket av just ditt varumärke förstärks och att du sticker ut från konkurrenterna.

Varsågod! 

 

En gemensam grund

 • För att vi ska förstå vad ni som kund vill uppnå krävs en tydlighet från er som kund med vad ni har för mål, ramar och förutsättningar. Försök att ge oss ett underlag så att vi kan få en samlad bild av vad som ska åstadkommas. Vi går gärna igenom era önskemål tillsammans! Samarbetet och kommunikationen mellan er som kund och oss som leverantör är det som kommer att avgöra hur lyckat resultatet blir i slutändan.

 

 

Planering och budget 

 • Tänk igenom er budget. Om det är svårt att veta exakt så kan vi hjälpa er att komma med förslag. Men detta är lättast om vi har ett hum om hur mycket ni vill ha gjort och hur stor budget ni har att röra er med.
 • Har ni planerat helheten kring er butik? Bra! Visa oss gärna helheten så kan vi lättare hjälpa er att avgöra vilken typ av lösningar som är smartast för er, hur de passar bäst i den omgivande miljön och hur olika saker ska utformade för att få bästa möjliga resultat, funktion och synlighet.

Hållbara lösningar

 • Är butiksexponeringen en långsiktig investering eller ska den bara användas under ett kortare tag?
 • Har ni miljön i åtanke? Även om lösningen är kortsiktig kan man återanvända många lösningar inom butiksexponering. Detta kan vara värt att ha i åtanke – för både miljöns och plånbokens del. Vi hjälper er att tänka miljömässigt.
 • Kommer er butiksexponeringen att vara utsatt ljus- eller vädermässigt? Sånt är bra att veta, eftersom det avgör vilken typ av material man väljer.

Leverans och montering

 • Behöver ni hjälp med leverans, montering eller demontering av er butiksexponering?

 

Om ni ger oss denna information har vi alla förutsättningar att lyckas med ert skylt- eller exponeringsprojekt! 

Hör gärna av er till oss om ni vill rådfråga oss om något. Vi hjälper gärna till med idéer och beräkningar! Ring oss så hjälps vi åt att hitta en lösning som passar er! Tel: 08 – 448 44 50  mailbox@inntech.se


Tänk kreativt med reklambärare

Målet med skyltning är i grunden att försöka synas och stå ut. De flesta kommer att passera förbi snabbt, ofta fullt upptagna med i sina mobiltelefoner. Ditt budskap måste därför vara både enkelt att ta till sig och väcka uppmärksamhet. Företag och butiker som lägger ned energi på att skräddarsy sin skylt eller reklambärare ökar sina chanser att nå fram till kunderna. Här delar vi med oss av några lösningar som gör att du kan stå ut lite extra.

 

Placeringen

Testa att gör din reklambärare synlig men på ett oväntat sätt. Kanske på golvet, i taket eller klä ett helt tåg i ert budskap.

Storlek och form

Runda hörn? Hjärtformad skylt? Pilform eller figurskuren? Med en formskuren skylt kan du sticka ut i mängden.

Material, belysning och rörliga skyltar

En mix av olika material som t.ex. trä, metall, akryl och belysning kan förenas i en och samma skylt och upplevas som mer intressant och dynamiskt. Kombinera exempelvis ett platt budskap med ett objekt i 3D.

Tema och budskap

Med ett tema som sticker ut blir du lättare ihågkommen av dina kunder. Skyltar behöver inte se likadana ut. Gör det till en grej att ha ett tema för dina skyltar och reklambärare, så att de hänger ihop utan att vara exakt samma.

Hör av dig till oss!

Med oss kan du ringa och bolla idéer och få förslag på hur du kan utveckla sättet att synas på! Många av våra projekt börjar som en enkel fråga. Kan vi? Går det? Vår projektledning kommer att råda och guida dig genom varje steg av projektet. Från platsundersökningar till leverans och installation.

 

Vår superkraft

Flexibilitet är ett stort och viktigt ord för oss på Inntech. Vi anser att det är en av våra superkrafter. Men för att inte bara ha vårt eget inifrånperspektiv har vi även frågat våra kunder vad som är viktigt för dem och varför de valt att jobba med oss på Inntech.

 

Flexibilitet genom egen produktion

Genom att vi har kontroll på hela kedjan i produktionen är vi både snabba och flexibla. Om något skulle bli fel så kan vi trycka om direkt, sånt som ofta tar onödig extra tid om man jobbar med underleverantörer. Vi har all produktion inhouse och våra egna montörer hjälper er att snabbt få allt på plats.

Vårt flexibla utbud

Vår maskinpark är oerhört uppdaterad och vi har stor bredd på vad vi kan erbjuda. Vilken typ av exponering du än behöver så kan vi förse dig med en smart lösning. Med hjälp av en mängd olika tekniker kan vi leverera det senaste för exponering.

Våra flexibla system

Vi har designat egna system för exponering som vi tagit fram för att kunna förstärka ditt budskap maximalt med en helt unik kvalitet på själva systemen och en extremt enkel och smart funktion för byte av motiv. Våra egen-framtagna system för exponering för både inom- och utomhusbruk  slår alla konkurrenters lösningar på fingrarna.

Vår flexibla service

Med oss kan du ringa och bolla idéer och få förslag på hur du kan utveckla sättet att synas på! Många av våra projekt börjar som en enkel fråga. Kan vi? Går det? Vår projektledning kommer att råda och guida dig genom varje steg av projektet. Från platsundersökningar till leverans och installation.

 

Men ibland undrar vi vad det största skälet är till att våra kunder väljer att jobba med oss. Så vi frågade. Här är några av svaren vi fick:

 

Varför har du valt att jobba med oss på Inntech?

”Närhet – då produktionen är i Stockholm tillsammans med en det fixar vi-attityd. Trevlig och engagerad personal och en vilja att utmana och testa nya sätt att producera på.”

Vad har du som kund störst nytta av i samarbetet med Inntech?

”Den breda kompetensen och många olika typer av produktioner som kan göras – tillsammans med de bästa montörerna!

Vad är det viktigaste för er som kund i samarbetet med Inntech?

”Den flexibilitet som finns tack vara att Inntech fortfarande känns som ett litet företag tillsammans med engagerad, kunnig och ambitiös personal.”

Tycker ni att Inntech har stor flexibilitet?

”Ja, tack vare den enkla och öppna kommunikationen är det lätt att komma i kontakt med rätt person som kan göra jobbet och lösa det som behövs utan att fastna i administration.”

 

Vi tål att jämföras!

Närproducerat med miljöfokus

Det finns mycket man kan göra för att bli mer ”grön” i sitt sätt att jobba.

Här kommer tre tips på hur du kan bli mer ”grön”:

 • Beställer du allt ditt material från en och samma leverantör betyder det färre transporter.
 • Om du väljer Inntechs egna system kan du byta ut motiven och jobba vidare med stommen, vilket ju är bra ur miljöhänsyn. Dessutom är samtliga Inntechs system tillverkade i Sverige.
 • Finns du i Stockholmsområdet blir transporterna minimala, eftersom vi också finns i Stockholm.

Omsorg om miljön är en mycket viktig del i vårt företag och vi vill alltid jobba med miljön i centrum så långt det är möjligt. I princip alla de material och papperssorter vi använder oss av är miljömärkta, antingen med Svanen, EU ecolabel eller FSC. I så stor utsträckning som möjligt använder vi oss av miljömärkt papper och vi återvinner allt pappersavfall. Vi samarbetar med maskinleverantörerna HP och ATP som båda har tydliga miljöpolicys.

Som ett av Sveriges mest miljöanpassade skyltföretag får vi aldrig sluta att förbättra och utveckla tryckeriet! Därför har vi lagt upp en plan på förbättringsåtgärder:

 1. Vi vill inom snar framtid ha en produktion helt utan lösningsmedel i våra printrar. Ska vara löst inom ca 1 år.
 2. Om vi ska printa på pvc så skall den åtminstone vara ftalatfri sådan.
 3. Alla material vi jobbar mer skall kunna spåras till tillverkningsstället.
 4. I alla lägen försöka ersätta pvc-produkter med textilprodukter.
 5. I största möjliga mån ha montörsbilar som körs på fossilfritt bränsle.
 6. Har som målsättning att alla våra produkter inom snar framtid skall vara 100% pvc-fria.
 7. Ersätt hårda material såsom forex med eko-material, typ reboard.

Jobba med oss så jobbar ni grönt!

 

Hur du skapar 3D-effekt

Vi älskar kreativitet! Vi vill gärna bidra till att inspirera och uppmuntra våra kunder att vara kreativa och utnyttja alla möjligheter. Och för att kunna vara kreativ måste man veta vad som går att göra. Därför har vi gjort en genomgång av begreppet ”3D”, möjligheterna inom utskrifter, material och tekniker och tipsar även om vad man kan använda det till och vad man kan göra inom 3D.

Begreppen: 3D-effekt eller 3D-printing

Först kanske vi ska räta ut begreppen 3D ordentligt. Det är till exempel inte nödvändigt att använda 3D-teknik för att få en 3D-effekt. Det vi oftast pratar om i skyltsammanhang är att skapa en 3D-effekt. Detta kan man göra med hjälp av massor av olika tekniker och material.

3D-effekt – Material och tekniker

Frigofoam

Vi har många material vi jobbar med för att få en 3D-effekt. Men ett mycket bra material är Frigofoam som kan användas till det mesta. Med frigofoam kan man göra skyltar och exponering för både inom och utomhusmiljöer. Frigofoam har en ganska slät yta och är i grunden vit och matt, vilket gör att man kan välja vilken färg man vill och efter det lackar man ytan så den blir beständig. Vill man ha en exklusiv och helblank känsla kan man montera på en laserskuren plexifront i akryl.

Belysning

Många gånger kan man med hjälp av belysning få en snygg 3D-effekt. Till exempel kan man sätta belysning bakom skylten/texten och på det sättet ploppar motivet ut på ett snyggt sätt. Speciellt effektivt kan det vara att använda belysning ifall exponeringslösningen kommer att sitta utomhus eller på ett dåligt belyst ställe.

Något som sticker ut

Man kan även skapa en 3D-effekt med helt plana material genom att låta något sticka fram eller använda sig av flera lager. Låt motivet gå utanför ramarna eller använd en yta som är rund (som till exempel en pelare eller någon oväntad yta) och klistra fast dina motiv.

3D-fräs

Vi har en kraftfull 3D-fräs som är mycket användbar för att ta fram prototyper och skräddarsydda lösningar. Denna maskin kan fräsa i princip vilka former som helst! Vi utforskar ständigt nya och innovativa tekniker och material inom 3D och här händer det jättemycket hela tiden. Så nästa gång du frågar oss kanske vi har helt nya material och lösningar för 3D!

När passar en 3D-effekt och vad kan man göra?

Nedan är några tillfällen som en 3D-effekt kan vara extra effektivt:

Några förslag på vad man kan göra för att skapa en 3D-effekt:

 • Använd belysning
 • Låt någon del av motivet gå utanför ramarna
 • Använd dig av en yta som är rund eller har någon annan form
 • Använd dig av flera lager (bakgrund, motiv, förgrund)
 • Låt motivet sticka ut med hjälp av till exempel frigofoam

Vilka begränsningar finns?

Gör det oväntade och var kreativ utanför gränserna. Med innovativa lösningar skapas mer uppmärksamhet för ditt varumärke. De allra flesta förslag kan vi förverkliga! Vill man fånga uppmärksamhet med sin exponeringslösning gäller det att synas!

Möjligheterna är oändliga och det är bara fantasin som begränsar. Kontakta oss för idéer och prisförslag.

 

Har ni en process för att uppnå önskat resultat? Vi förser er med en checklista.

För att göra ditt skyltprojekt så lyckat som möjligt krävs en tydlig bild från er på vad ni vill uppnå. Vi förser er med en punktlista på vad vi behöver från er så att vi får bästa möjliga förutsättningar att nå era mål.

 

En gemensam grund

För att vi ska förstå vad ni som kund vill uppnå krävs en tydlighet från er med vad ni har för mål, ramar och förutsättningar. Försök att ge oss underlag så att vi kan få en samlad bild av vad som ska åstadkommas. Vi går gärna igenom era önskemål tillsammans! Samarbetet och kommunikationen mellan er som kund och oss som leverantör är det som kommer att avgöra hur lyckat resultatet blir i slutändan.

Placering och budget

 • Tänk igenom projektets budget. Om det är svårt att veta exakt så kan vi hjälpa er att komma med förslag. Men detta är lättast om vi har ett hum om omfattningen.
 • Vet du var den bästa platsen är för din exponeringslösning? Annars kan vi hjälpa er att avgöra vilken typ av lösningar som är realistiska, var de passar bäst i den omgivande miljön och var lösningen ska sitta för att få bästa möjliga resultat och synlighet

Hållbara lösningar

 • Är skylten en långsiktig investering eller ska den bara finnas under en kort period? Sånt har stor inverkan på priset.
 • Har ni miljön i åtanke? Även om lösningen är kortsiktig kan man återanvända många exponeringslösningar. Detta kan vara värt att ha i åtanke – för både miljöns och plånbokens del.
 • Kommer er exponeringslösning att vara utsatt ljus- eller vädermässigt? Sånt är bra att veta, eftersom det avgör vilken typ av material man väljer.

Leverans och montering

 • Behöver ni hjälp med montering?
 • Behöver ni bygglov för att få montera skylten?

 

Om ni ger oss denna information har vi alla förutsättningar att lyckas med ert skylt- eller exponeringsprojekt!

Hör gärna av er till oss om ni vill rådfråga oss om något. Vi hjälper gärna till med idéer och beräkningar! Ring oss så hjälps vi åt att hitta en lösning som passar er!

 


5 tips för att sticka ut lite extra

 

Syns ditt budskap tillräckligt?

Hur fångar vi uppmärksamhet i virrvarret av budskap och meddelanden runt omkring oss? Ofta behöver man anstränga sig lite extra för att budskapet ska synas. Sandra tipsar om fem sätt att sticka ut lite extra!

1. Less is more
Försök att hålla design på skyltar och vepor enkel  i sitt utseende. En skylt och vepa syns ofta i förbifart – då är det viktigt att man inte kommunicerar för mycket information.

2. Var innovativ
Tänk gärna på sånt som andra inte tänkt på. Ofta går det att få in budskap på ytor som man först inte tänkte på. Även golv, tak och pelare ger möjlighet att visa ditt budskap. Oväntade effekter kan öka genomslaget.

3. Tänk stort
Storleken går alltid att diskutera. I princip finns det inga begränsningar. Ju större desto bättre.

4. Slå två flugor i en smäll
Många praktiska ytor som dörrar, avspärrningar, skjutdörrar och papperskorgar glöms ofta bort. Sätt ditt budskap på något funktionsyta och slå två flugor i en smäll.

5. Stick ut
Skyltbranschen är föränderlig och nya material kan fånga beaktarens uppmärksamhet. Eller varför inte kombinera något objekt som sticker ut ur skylten och motivet, som exempelvis en text i 3D eller liknande.

 

Inntech – Med vind i seglen

Lär känna en av våra delägare Max och hans tänk angående lite av varje!

Max Larsvall har vuxit upp med Inntech, som grundades av hans far, Staffan Larsvall, 1986. Redan som barn fick Max följa med och ”hjälpa till” på Inntech. 
– Så fort jag hade en idé att göra något roligt, som exempelvis en surfbräda eller att klä in en hel bil i djungelmotiv, så kunde jag göra det på Inntech. För mig har Inntech alltid varit en kreativ språngbräda, där allt är möjligt!

Inntech tar avstamp i ett antal ledord – figursytt, stormsäkrat, knivskarpt och närproducerat. Vad betyder de?
– Figursytt syftar till våra lösningar och specialproduktioner där vi med hjälp av vår mångsidiga tillverkning har möjlighet att att erbjuda helt ”figursydda” upplägg till våra kunder.

– Stormsäkrat syftar främst till våra egna system där vi har uppfunnit ett eget sortiment med köld-, vind- och vattentåliga exponeringslösningar, där varje detalj tål tuffa förhållanden. Detta system är vi helt ensamma om på marknaden idag!

– Knivskarpt är vår kvalitetstänk i stort. Vad vi än tar för beslut inom företaget så tänker vi på att inte krångla till det i onödan, att kvalitetsgranska alla resultat och ta höjd för att klara de krav som ställs och att alltid hitta de smartaste lösningarna till våra kunder.

– Närproducerat innebär att all tillverkning sker i Sverige, närmare bestämt i våra lokaler i Stockholm, vilket ju är bra både för miljön och för att vi kan vara väldigt snabba när det behövs!

Vad är det bästa med Inntech, enligt din åsikt?
– Vår förmåga att leverera figursydda lösningar och specialprodukter på kort tid samt vår strävan efter att jobba miljöriktigt.

Berätta om Inntechs egen-framtagna system för exponering? Hur kommer det sig att ni valde att satsa på dem? 
– Även om mycket har förändrats sedan starten så har vi samma grundtanke, nämligen att våra produkter ska ha hög kvalitet och tåla påfrestningar, precis som ett segel i hårt väder. Vi tyckte helt enkelt inte att det fanns några system som var tillräckligt tåliga, flexibla och smarta på marknaden. Vi har tagit fram en serie inom exponering som slår alla konkurrenters lösningar på fingrarna! Varje detalj är framtagen för att tåla tuffa förhållanden. Man kan dessutom återanvända produkterna om och om igen, vilket är bra ur miljöhänseende. Därför dominerar till exempel vår skistarram i de skandinaviska skidorterna – inga andra exponeringslösningar håller måttet i tuffa förhållanden och under längre tid.

Vad är ditt personliga förhållande till tuffa väderförhållanden?
–Jag älskar skidåkning, surfing och en hel del andra utomhusaktiviteter! Är det något jag lärt mig när jag varit i extrema väderförhållanden så är det vikten av att ha bra kvalitet på grejerna man använder, då får man bättre resultat och roligare under tiden! Exakt samma är det egentligen med skyltar och exponeringslösningar. Om man gör saker som håller så kan man använda det flera gånger, det håller sig snyggare och därmed får man bättre effekt och resultat!

Fem starka skäl att välja oss

 1. Med oss behöver du bara en leverantör för hela ditt skyltbehov, från ax till limpa. Vilken typ av exponering du än behöver så kan vi förse dig med lösningen. Vår maskinpark är oerhört uppdaterad och vi har stor bredd på vad vi kan erbjuda.
 2. Vi är snabba. Vi har all produktion inhouse och våra egna montörer hjälper er att få allt på plats.
 3. Vi har stor kreativitet och kunskap som vi gärna delar med oss för att göra din lösning så bra den kan bli. Med hjälp av en mängd olika tekniker kan vi leverera det senaste inom lösningar för exponering.
 4. Vi har egen-framtagna system för exponering för både inom- och utomhusbruk, som slår alla konkurrenters lösningar på fingrarna. Våra saker är framtagna av segelmakare som förstår vad “väder och vind” verkligen innebär.
 5. Vi jobbar aktivt med miljöfrågor och hjälper dig skapa hållbara lösningar. Som ett av Sveriges mest miljöanpassade skyltföretag får vi aldrig sluta att förbättra och utveckla företaget.

Kontakta oss idag för att bolla idéer och få förslag på hur du kan utveckla sättet du syns på!

 

Hösttips!

Tänk på att hösten är en perfekt tid att stripa om din båt inför nästa sommar. Ring oss så hjälper vi dig med designförslag.

Nu lanserar vi vår nya hemsida!

Nu kan vi äntligen presentera vår nya hemsida! Vi hoppas att den ska ge dig inspiration, nya idéer och nya möjligheter. Sidan är producerad av Alinder Design och vi hoppas att den kommer dig till nytta!